Närodlat

Närodlat 1

Lördagarna är stora grönsaksköpardagar så här års. Bondens marknad på Katarina Bangata och i Tessinparken bjuder på fantastiska produkter till hyggliga priser. Det är bakgrunden till gratängen vi åt igår. Den är gjord på späda sommarpumpor (även kallad sommarsquash) samt gula och svarta vaxbönor. Strö bitar av mozzarella över, salta och peppra, ringla olivolja ovanpå och gratinera i 25-30 minuter i 200 grader varm ugn. Rör sedan ihop 2 dl crème fraîche, 2 msk majonäs och en näve hackad dill så får du en god sås till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s