Päron till jul

Mitt sista matjobb för i år publicerades i gårdagens (18/12) Svenska Dagbladet under rubriken God afton (?). På papper blev alla bilderna ganska brutalt beskurna (se exempel ovan) samtidigt som det för en gångs skull ser väldigt bra ut på nätet. Webbredaktören valde dessutom den mer krångliga men samtidigt mer passande rubriken Dags att börja med julens mat.

Frågan är däremot varför läsarna dirigeras om till tasteline.com när de vill se Svenskans recept? På svd.se ser man bara en bild på varje maträtt och en bildtext. Via en länk kommer man till Tasteline som inte längre har något med SvD att göra utan hör numera ihop med Aftonbladet.

Tina Hellbergs utsökta recept har ganska lite med en traditionell julmat att göra men hennes saffranspäron (se bilden ovan) och grönkålssallad med västerbottensdressing är riktiga höjdare väl värda ett försök. Lättlagat och mycket gott.

Julmatsbilderna togs redan i februari. Anledningen var att vi ville ha en snöig bakgrund till några av bilderna. Sånt går inte att trolla fram i oktober då man normalt brukar plåta julmaten. När snön hade täckt marken i Tinas trädgård ringde hon mig och berättade att det var dags för julfotografering.

I år har SvD avstått från att publicera den sedvanliga bilagan med jul- och nyårsmat på grund av brist på pengar. Vi som orkar vänta på bättre tider hoppas den kommer tillbaka nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s