En lördagsfrestelse

Att döpa en maträtt är svårt. Namn på maträtter ska helst tala om vad dom består av. Det skulle kunna bli mycket roligare om kockarna började döpa sina skapelser ungefär som tonsättarna döper sina stycken. Då skulle en rätt som ska ätas sent på kvällen till exempel kunna heta Eine kleine nachtspeise. I går var det kyckling med fänkål som blev vår lördagsmiddag. Den skulle faktiskt kunna heta En lördagsfrestelse…

Receptet är för två personer.

2 kycklingfiléer (bröst), 1 fänkålshuvud, 1 rödlök, 3 mandelpotatisar, 2 vitlöksklyftor, 1 dl rödvin, 1 dl vatten, smör, olivolja, 1 tsk grönsaksbuljongpulver, salt, peppar.

Börja med att hacka vitlöken, hacka även det gröna från fänkålen och fyll skåran i kycklingfiléerna med detta. Salta och peppra filéerna och lägg dom åt sidan. Sedan strimmlar du fänkålen, löken och potatisen som du fräser lätt i olivolja innan du häller vin och vatten i samma stekpanna. Rör därefter i en tesked grönsaksbuljong. Sänk värmen och låt det småkoka samtidigt som du hettar upp en annan stekpanna med en klick smör i där du bryner kycklingfiléerna några minuter, tills dom fått lite färg. Sedan lyfter du över filéerna i pannan med fänkålen och lägger dom ovanpå grönsakerna, lägger på ett lock och låter småkoka på låg värme i 20 minuter.

Servera med sallad till. Det kan också vara gott med en bit matbröd till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s