Det sista skuttet

Den svenska dansgruppen Bounce har rönt internationell uppmärksamhet för sina banbrytande föreställningar. Dom har nu bestämt sig för att upplösa gruppen. I april kommer deras sista föreställning under titeln The last bounce i Globen.

På senare tid har Bounce bl a turnerat runt i världen med showen Insane in the brain som är deras mycket speciella version av Ken Keseys roman Gökboet.

Den här bilden (som föreställer två av de ursprungliga Bouncemedlemmarna Jennie Widegren och Alvaro Aguilera) är från tiden hösten 2000 och vintern 2001 då jag föjde arbetet med deras första stora internationella show. Bland annat var jag med i London där dom repeterade med den engelske koreografen Anthony van Laast på Ealing Studios. Hela gänget bodde tillsammans i ett typiskt engelskt radhus och ägnade hela dagarna åt repetitioner.

Bounce har funnits sedan 1997 och har skapat elva egna dansshower.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s