Ett brunt paradis

Märtas Konfektyrfabrik på Terrängvägen 16 ligger inte långt från t-banan Hägerstensåsen.  Det är en förortsoas väl värt ett besök. Med anor från 1880-talet förvaltar de arvet efter kokosbolldrottningen Augusta Jansson. Märta var Augustas sondotter som startade eget. Traditionen med starka kvinnor som företagsledare fortsätter än idag.

Himmelska praliner, chokladtryffel med olika smaker, marsipangrisar och tomtar – allt serveras i en inredning av loppisfynd modell äldre. Kaffet hälls upp i koppar av mormorsporslin medan snön sakta smälter på gatan utanför i väntan på våren.

Se fler bilder på facebook.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s