Hemlagat

Lax med pestotäcke på en bädd av stekta grönsaker (2 pers).

Hemlagat är bäst. Detta gäller även pesto. Det finns en mängd pestorecept på nätet så jag ska inte tråka ut er med något sånt just här. Jamie Oliver har nog det bästa receptet. Pesto njuter man vanligen som tillbehör till pasta men här kommer ett annat sätt att använda pesto på.

Lägg två laxfiléer i en smord ungsfast form. Pressa citron och riv citronskal över laxen. Klicka ut lite pesto ovanpå. Stek i 175 grader varm ugn i 20 min. Under tiden strimmlar du blekselleri, morot och lök som du steker sakta i en stekpanna i lite olja med en matsked vinäger , en tesked muscovadosocker, lite salt och en nypa chilipeppar. Servera med råstekt potatis.

2 reaktioner till “Hemlagat

  1. Vilken fin blogg du har Jurek! Lasse och jag har njutit av bilderna. Laxen ska lagas i morgon av vild stillahavsort – knallröd och jättegod. Det finns flera sorters. Kram Mille

    1. Tack för kommentaren! Har inte varit särskilt flitig bloggare på sistone p g a jobbresa i Turkiet men snart kommer jag igång igen. Stillahavslax – var får man tag i den (förutom i Stilla havet)?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s