24 år sedan

Tiden går.

Släkten Palme invandrade från Holland på 1600-talet. Senare meldlemmar i denna släkt blev som det heter befryndade med släkter som Wallenberg, Kreuger, Lagercrantz och von Sydow.

Ett litet Palmeminne:

1985 skulle Olof Palme inviga en stor utställning om islam på Historiska museet. Ambassadörer från arabländer med flera dignitärer var närvarande. Jag var där för att ta bilder till Svenska Dagbladet. Man hade byggt upp ett beduintält på museets gård. Framför tältet stod en uppstoppad kamel. Flera av de närvarande pressfotograferna (däribland jag) intog position vid sidan av kamelen i förhoppningen om att Palme skulle hamna på bild intill det symboliska djuret. Palme kom in, intog snabbt situationen, log och sade till oss: – Jaså, det har ni räknat ut jättebra men jag tänker inte ställa mig bredvid den här. Så det blev ingen sån bild… Andra bilder jag fick vid det tillfället har fallit offer för tidens tand och kan inte visas här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s