Västermalmsblues

Västra Kungsholmen är en stadsdel med växtvärk. Det syns tydligt om man promenerar längs Lindhagensgatan ner till den gudsförgätna plats där Essingeleden skär ett brutalt sår genom bebyggelsen. Stadsplanerarna verkar ha haft viktigare saker för sig än att försöka ordna någorlunda beboeliga kvarter här. Byggbolagen tycker om att kalla den här platsen för saker som Lindhagen eller Västermalm. Det tycker de låter finare. Det kontrasterar ännu skarpare mot avsaknaden av vettig stadsplanering och kan aldrig bota den västermalmsblues som ekar i betongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s