En dag i livet

Den 26 juni 1998 gick jag ut på stan för att ta bilder till en artikelserie om känslor på Idagsidan i Svenska Dagbladet. Det resulterade i en serie svartvita bilder. Jag använde kamerarörelse samt dubbel- och trippelexponeringar.

På den tiden befann vi oss i ett slags övergångsperiod mellan film och digitalkamera. Alla bilderna togs på negativ färgfilm och scannades in i datorn för att kunna komma in i det redaktionella systemet. En krånglig och omständig process som jag inte längtar tillbaka till.

Känslan bilderna här illustrerar är panikångest. Idag kan man konstatera att de uttrycker ungefär vad jag som fotograf kände inför den stundande digitala revolutionen inom fotografin. På några år förändrades fotografens arbete radikalt. Vi klev ut ur mörkrummet och satte oss vid en dator som stod på ett skrivbord på redaktionen. Kemins mystik ersattes med teknikstress.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s