Stockholm City 1970

I januari 1970 vandrade jag runt i Stockholm och plåtade det jag såg med mina invandrarögon. Allt kändes nytt och annorlunda. En del var skrämmande, en del konstigt. Min nyinköpta Yashica Electro 35 var en synnerligen simpel kamera men fullt tillräcklig för mina behov. Jag hade kommit till Sverige från Polen året innan och tillbringat ett par meningslösa terminer på universitetet. Det var långt före fotoskola och jobb som fotograf. En oskyldig tid, en tid av förtroenden och svek. En tid att minnas.

Så här har Ulf Lundell skrivit om den tiden:

"Säg, har du nånsin vart i
Stockholm City
Och gjort affärer med hon och han
Har du nånsin vart i
Stockholm City
Och prasslat med stålar
Och fått på skann
Har du nånsin gått på gatorna
Spelat över och haft det bra
Ja, har du nånsin vart i
Stockholm City
Aha, då har du vart där i alla fall"

4 reaktioner till “Stockholm City 1970

  1. Mer, mer! Jag vill se hur det såg ut på den tiden, när också mina föräldrar var nyanlända och jag inte var påtänkt.

  2. Vilka underbara bilder från 1970. Så mycket har hänt sedan dess. Och så lite. Varenda en så förankrad där den är tagen at det inte är någon som helst tvekan 40 år senare var den är tagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s