Paradigmskifte

För tio år sedan hade det varit omöjligt att få en bild föreställande blodiga köttbitar publicerad på matsidan i Svenska Dagbladet. Det hade uppfattats som brutalt och osmakligt. Man tog gärna in bilder på råa grönsaker och fisk men aldrig en rå köttbit. Sedan dess har synen på mat helt förändrats och med det ökade intresset för husmanskost och långkok höjdes ribban för vad man kan visa på bild. I dagens tidning finns den ovanstående bilden av oxsvansbitar med blodiga avtryck på bakgrunden på en hel sida. Som en kollega sa en gång: ”Man ska inte skämmas för maten”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s