Asiatisk söndag

Ångkokt ingefärs- och vitlökslax med  räk- och sparrisröra och glasnudlar.

Pressa en lime och häll saften över laxfiléerna. Hacka en vitlöksklyfta och 1 cm ingefära. Strö detta över laxbitarna, salta och låt stå ca en halv timma. Förbered glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Blanda några droppar japansk soja med ca en tesked Sweet Chili Sauce och rör i nudlarna. Skala räkorna, skär bort den hårda delen på sparrisen, dela sparrisstängerna i kortare bitar. Fräs sparris och räkor i lite solrosolja och smör i en mycket het panna i 2 – 3 minuter. Ungefär samtidigt med detta ångar man laxen. Jag använder en ångmojäng av silikon som man häller lite vatten i och ställer in i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s