Et dejligt madhus

Köpenhamnskrogen Noma, som är kort för Nordatlantisk madhus har utsetts till världens bästa restaurang. Grundaren av Noma, kocken René Redzepi ses som den nordiska matens apostel och anstränger sig till det yttersta för att använda enbart lokala råvaror. Ingen olivolja eller gåslever så långt ögat når.

Under ett reportage på Noma våren 2008 blev SvD-reportern Agneta Ullenius och jag trakterade med bland annat primörer serverade på en sten, rökta vaktelägg och musslor kryddade med höaska. Vi fick också följa med René till en av hans leverantörer, grönsaksodlaren Søren Wiuff i Lammefjord på västra Själland. Där fick man lukta på rucolablommor och plocka späda morötter.

Se reportaget i Svenska Dagbladet och ett bildspel från tillfället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s