Warszawa är kult

Min gamla hemstad Warszawa är under förvandling. Den nyss omkomne presidenten spökar utanför sitt forna palats medan den tilltänkte statschefen förekommer ännu så länge på en sönderriven affisch. Arbetarstadsdelen Praga håller på att genomgå en förändring som liknar Kreuzberg i Berlin. Den sunkiga mjölkbaren Rusalka har blivit k-märkt och kultförklarad. På lyxkrogen U kucharzy (hos kockarna) serveras något man kallar ”ett stycke kött” – en väl tilltagen portion himmelsk god mat som läggs upp av kocken själv direkt från kastrullen, vid bordet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s