Warszawa – in the heat of the night

36 grader varmt på dagen – det är läge att ta en kvällspromenad. Vi ler och andas ut – staden ler tillbaka. En kiosk på Florianskagatan som bär det ödesmättade namnet Betlejem säljer örter och bröd. Spårvagnsspåren lyser som stiletter i den ljumma natten. Några gator bort i ett rosaskimmrande tält spelar en ung kvinna Chopins förforiska pianokonsert. På restaurangen Porto Praga kalasar flugorna på en halväten jordgubbsdessert i en kitchig art decoinredning. Vi stegar ut helt bedövade av alla ljud och färger och ser en nattens riddare glida sakta förbi på en båge utstyrd med julgransbelysning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s