Jordgubbssalsa

Tio jordgubbar, en halv chilifrukt, 10 blad mynta, en tesked citronolja, en halv tesked honung. Det är enklast att mixa ihop alla ingredienserna med en stavmixer. Man kan även mosa jordgubbarna med gaffel om man vill ha en grövre konsistens. I så fall ska chilin och myntan hackas.

På bilden ovan har jag serverat salsan till en ungsbakad fläskfilé som har fyllts med västerbottenost och lindats i baconskivor. Peppra på insidan, ringla rapsolja över och stek i ugnen, 25 min i 225° tillsammans med potatisklyftor.

Salsan kan även serveras till grillad kyckling och fisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s