Kefta – Josefs marockanska köttbullar

Min forne arbetskamrat och numera facebookkompis Josef har tipsat om dessa himmelskt goda bullar. För att få ihop tre till fyra portioner blandas ett halvt kilo lammfärs med följande: en hackad gul lök, en hackad vitlöksklyfta, ett par nypor spiskummin, ett stänk kanel, en näve hackad koriander och slätbladig persilja, salt och peppar efter smak (ja, man är tvungen att smaka av den råa färsen för att ha koll på kryddningen). Sedan är det bara som Josef säger: rulla, rulla, rulla. Stekes i medelvarm stekpanna i en blandning av smör och solrosolja. Vad man äter till är valfritt: bulgur, couscous eller bara pitabröd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s