Ingen trist blomkålssoppa

Blomkål är rik på proteiner, kolhydrater samt vitamin C och B (folat). Här är en snabblagad soppa till lunch eller middag. Dela ett blomkålshuvud i små buketter och koka i 10 minuter i en liter vatten tillsammans med en liten chilifrukt, en nypa hela kardemummafrön och en halv lime. Lös upp en buljongtärning/pulver. Tillsätt 3 dl mjölk. Stek ett paket bacon, klippt i små bitar tillsammans med en hackad gul lök i en stekpanna med några droppar rapsolja. Tillsätt stekpannans innehåll till blomkålskoket och rör om. Dekorera med färska basilikablad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s