Livet efter

Dagens matsidor i Svenska Dagbladet innehåller  mina egna recept och bilder. För er som inte känner till hela historien kan jag nämna att jag började plåta mat i tidningen någon gång 1984. Tidningen hade då ingen speciell matfotograf, alla matbilderna var svartvita. Maten publicerades som ett inslag på Idagsidan på torsdagarna. Den dåvarande matredaktören Marianne Sandberg hade sett mig hålla på i ateljén med diverse stilleben och föreslog att jag på prov skulle göra en matfotografering. Marianne hade ett förflutet på Allt om mat och hade jobbat med de riktigt stora matplåtisarna som Knut Svensson m fl. Hon lovade att vägleda mig i den svåra konsten. Jag hade aldrig plåtat mat förut och ni gissar rätt om ni tror att jag var jättenervös. Testbilderna föreställde en slags buffé med amerikansk brunch som tema och blev så pass bra att de blev publicerade. För första gången i tidningens historia publicerade SvD matbilder i färg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s