Lyxlördag del 2

Vår kasse med delikatesser från Norrviken innehöll inte bara röding och hjortronsylt. I ostdisken på denna mycket speciella mataffär hittade vi även goda ostar från jämtländska Oviken, som bland annat levererar ostar till tvåstjärniga restaurang Noma i Köpenhamn. Så nu har vi haft det lika gott som på Noma fast hemma.

Till vänster på bilden en hårdost gjord på getmjölk, till höger en grönmögelost av komjölk. Den runda orangea pucken består av havtornsgelé med portvin som tillverkas av JämtTina på Frösön och är ett alldeles förträffligt tillbehör till ost.

Jämtland har nästan allt. Förutom vinodlingar förstås, fast det är några som gör mousserande vin på björksav på Frösön…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s