Ett asiatiskt experiment

Jag kom hem med en kasse full av asiendofter från välsorterade China Market på Fleminggatan häromdagen och började genast improvisera ihop en helt galen wok. Här ovan syns resultatet och det smakade fint.

Det enda som blev konstigt var de syrade bambuskotten. Fattar inte vad jag skulle med dem till. De smakar nämligen räv i kallt tillstånd. Därför slängdes de in i woken tillsammans med de andra ingredienserna. Efteråt kunde man bara konstatera att det hade varit smartare att använda de vanliga bambuskotten på burk istället.

Jag wokade två nävar sugar snaps, en gul lök samt en grön (omogen) papaya skuren i bitar. Denna bör nog förvällas innan man wokar den, annars blir den ganska hård men om man gillar tuggmotstånd ska man låta bli. Jag har testat grön mango förut med gott resultat och papayan är helt ok den med.

Kryddade gjorde jag med ketjap manis (ca 2 msk), några droppar thai salt ur en flaska, en liten strimmlad röd chilifrukt från min balkonglåda och en näve färska korianderblad.

Allt detta serverades med breda risnudlar som såg ut som tagliatelle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s