I dödens världsarv

Dagen före Alla helgons dag är det relativt lugnt på världsarvet Skogskyrkogården. Asplunds och Lewerentz skapelse vilar i den skarpa, låga höstsolen. En och annan lykta har tänds och det ligger färska blommor vid några av de ca 100 000 gravplatserna. I kafeet på Visitors centre serveras mackor med parmaskinka, mozarella och pesto på fullkornsbröd. Det får mig att tänka på kretsloppet. Jag kan inte motstå frestelsen och köper en dödskalleformad reflex innan jag tittar på utställningen om de två arkitekterna och vandrar vidare mot den judiska begravningsplatsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s