Helvetesoppa

Jag vågar utnämna prinskorven från Taylor & Jones på Hantverkargatan till Stockholms godaste. Det som gör den så speciell är den engelska kryddningen med bl a muskot, paprika och ingefära. Korven är rå när man köper den och den bör stekas en stund innan den slängs in i grytan, annars är det risk att den kokar sönder. Man lägger gärna in några av dessa väldoftande prinskorvar i grytan, som t ex i det här receptet. Vad passar inte bättre i höstmörkret än en matig och het soppa på prinskorv, matvetekorn och grönsaker. Receptet är för två personer.

5 – 6 prinskorvar

1/2 rödlök

1/2 squash

1 röd paprika

1 vitlöksklyfta

1 liten torkad chilifrukt

1/2 l vatten

1/2 burk förkokta hela vetekorn av durumvete (Zeta, 410 g)

1 1/2 msk lantbuljongpulver

1 msk vit torr sherry

rapsolja

färsk timjan

Förstek de råa prinskorvarna i lite rapsolja i en stekpanna. Strimmla paprikan och squashen, hacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna lätt i lite rapsolja i en djup tjockbottnad gryta. Tillsätt vatten och rör i buljongpulvret. Smula i chilin. Låt småkoka ca 10 minuter. Häll i matvetekornen.Rör i sherryn och lägg i korvarna. Fortsätt koka i 10 min till. Krydda med färsk timjan. Servera med gott grovt bröd och ett mörkt öl (t ex tjeckiska Bernard).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s