Fotoshot

Någon gång då och då ställs man som matfotograf inför uppgiften att plåta glas. Det är inte så svårt som man skulle kunna tro. Huvudregeln är att ljuset skall komma från någonstans bakom glasen och lysa genom dessa. Sedan är det viktigt att placera glasen i en lugn omgivning. Tänk på att även det som är bakom syns genom glaset. Här visar jag två exempel med olika ljuskällor: dagsljus från ett fönster på den vänstra bilden och blixt som placerats i en s k bouncer (en stor ljuslåda) på den högra bilden. Jag hade även ställt en vit pappskiva framför glasen för att lysa upp det hela framifrån.

I mitt förra blogginlägg föreslog jag att man njuta av en lille en till den danska potatis- och ansjovissmörgåsen. Därför tänker jag dela med mig av det här enkla drinkreceptet som passar utmärkt till ovan sagda mackan.

Tranbärsshot (1 pers)

Häll upp 2 – 3 msk iskall vodka i ett snapsglas. Fyll på med 1 tsk Kiviks tranbärsglögg (med smak av ingefära och chili). Släng in några frysta tranbär i glaset. Kiviksglöggen är alkoholsvag och brukar säljas lagom till jul. Jag har numera en flaska stående i kylen året om. Frysta tranbär finns i välsorterade frysdiskar. Ingen tranbärsglögg i sikte? Använd tranbärsjuice. Den här drinken är ingen speciell juldrink och kan njutas (med måtta) även till påsk och midsommar.

Glasen på bilden formgavs av Rolf Sinnemark 2002 i samband med Stockholm fyllde 750 år.

En reaktion till “Fotoshot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s