Duo i svartvitt

1985 upplöstes punkbandet Tant Strul och de f d medlemmarna Kajsa Grytt (t v) och Malena Jönsson bildade duon Kajsa och Malena. De hann spela in två album och turnera innan duon splittrades någon gång i mitten av 1990-talet.

Numera har Kajsa just gjort en comeback med ny platta och turné medan Malena jobbar mest som teatermusiker och driver ett skivbolag.

Bilden ovan kommer från en fotosession jag hade med tjejerna i Svenska Dagbladets studio den 15 december 1986. Som förebild använde jag Richard Avedons bild av Simon & Garfunkel från 1967. Tanken var att inte kopiera mästaren utan låta mig inspireras av honom. Resultatet blev naturligtvis någonting helt annat än Avedonbilden som i sig är ett riktigt tidlöst mästerverk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s