Bananas

Bananerna i fruktskålen är en ständig källa till irritation. När man tar hem dem från affären är de sällan ätmogna utan gröna i kanterna och smakar tvål. Det är då man bestämmer sig att vänta några dagar tills de har mognat. Under tiden börjar deras snabba förvandling till mörkbruna stavar omgivna av en svärm mikroskopiska flugor. Men det finns räddning: när de håller på att mörkna – kör dem i mixern och frys in. Så småningom kan den från förgängelse räddade mycket söta bananmixen användas som tillbehör till gröt eller till olika efterrätter.

Bananglass (4 port)

2,5 dl vispgrädde

2 – 3 mogna bananer

1 äggula

Mixa bananerna och äggulan. Vispa grädden luftigt. Vänd in bananmixet. Ställ i frysen några timmar. För att undvika att det bildas kristaller i galssen bör man ta ut den ur frysen ett par gånger och röra om. Smakar bäst med färska bär.

Musik i köket: Katrina & The Waves – Walking On Sunshine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s