Ett UFO i Haradsskogen

Det ser ut som ett UFO som har landat mitt i den norrbottniska skogen utanför Harads. De märkliga kojorna högt uppe bland träden vid Lule älvens strand utgör tillsammans ett av världens märkligaste hotell. Möjligheten att få bo i en koja har lockat hit mängder av turister från hela världen.

Några av Sveriges främsta arkitekter (bl a Thomas Sandell och Mårten Cyrén) har skapat var sitt rum inspirerade av filmen ”Trädälskaren” om tre män som tröttnat på storstaden och åker till Harads för att bo i en koja i skogen.

Trädet som symbol för den moderna människans sökande efter det ursprungliga har här fått en helt ny dimension.

Så här skrev Financial Times förra året: ”It’s 3am and, rather than sleep, I’m standing watching the early morning sun play on the branches outside my suite – a self-contained, mirror-clad cube, clamped to the trees four metres above ground. I’m utterly isolated, and from the ground outside, the cube is almost invisible. The silence is intoxicating.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s