Ursäkta var är maten?

November är mässornas månad. Just nu pågår det fyra olika mässor i Älvsjö. Snacka om inflation. Matmässan i Stockholm har bytt namn och heter numera Mitt kök. Med tanke på utbudet borde den heta Min bar eftersom det presenteras mest vin, öl och sprit i montrarna. Riktig mat får man leta länge efter.

Att dricka här kostar inte mer än 80 kronor. För det får man ett tomt vinglas som man sedan vinglar, förlåt går runt med och fyller på här och där. Minimiålder 20 år. Under några timmar en fredag eftermiddag är det mycket folkligt och stimmigt och mässpubliken blir gladare allt medan glasen töms.

Många påstår att det är så dyrt att hyra in sig på mässan att de riktiga matproducenterna inte har råd. De blir undanträngda till små bås längs mässhallens väggar – därför märks de inte. Kvar blir vinprovningar av boxviner (!), märkliga produkter som Mojito på box (hur f…an fick de in myntan?) och provsmakning av chips och dipsåser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s