Motljussäsong är badsäsong

Mitt facebookalbum ”Motljussäsong”blir analogt och dyker upp som en miniutställning på Mörbybadets café. Här kan den som vill ta ett dopp, pumpa musklerna och se på svartvit fotografi. Både kropp och själ får sitt.
Det handlar om en speciell tid på året som jag kallar för motljussäsong. Den pågår ungefär från november till februari. Dagarna är korta och solen ligger oftast i ögonhöjd. Vi bländas av den så fort vi tittar ut. Man kisar försiktigt med ögonen och ser hur det hårda ljuset silas genom trädens grenverk, staket, byggnader, bilar och otvättade fönster.Avståndet mellan mörker och ljus blir mycket kort. Allting förvandlas till långa skuggor som blandas och växer. Skuggor som rör sig över parkernas gräsmattor och över trottoarerna.

Det starka motljuset gör att en del detaljer försvinner medan andra blir tydligare. Vissa föremål ändrar form då de endast framträder som skarpskurna silhuetter. Man blir osäker på vad det är egentligen man ser.

Välkomna till min motljussäsong.
Jurek Holzer
motljusfotograf

Information för de tekniskt intresserade: 
bilderna (med ett undantag) är tagna i färg med en mobiltelefon. 
De har omvandlats till svartvitt och behandlats i datorn. 
Utskrifterna är gjorda av ProCenter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s