Vinklat i Bilbao

BildBildBildBildBildBild

Guggenheim i Bilbao är ett av dessa konstens överdimensionerade tempel som både lyfter och trycker ner besökaren. Arkitektoniskt innehåller byggnaden så många oväntade vinklar att de bokstavligen tar andan ur en (tur att det finns hissar). I sammanhanget är människan inte större än flugskiten på en av tavlorna som hänger där. Konstsamlingen däremot är av det mer traditionella slaget; det är måhända meningen att den inte ska överrösta arkitekturen. Det skulle annars kunna sluta i kakofoni.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s