Verkligen

En förtätad stad. Foto: Jurek Holzer

Ibland överträffar verkligheten den s k dikten. Som häromdagen när jag besökte Waldemarsuddes fantastiska trädgård för att ta blombilder till en kommande trädgårdsbok. Efter ett avslutat uppdrag gjorde jag som jag brukar, det vill säga kastade en blick över axeln för att vara säker på att jag inte hade missat något. Då såg jag detta: en Finlandsfärja hög som en skyskrapa hade just lämnat Stadsgårdskajen för att ge sig ut på sin resa och stävade genom Saltsjön precis bakom ett av Prins Eugens gamla små redskapsstugor, där trädgårdsmästarna brukar hålla till. Jag hann ta tre knäpp med kameran. Det här är ett av dem.

Hur blombilderna blev? Det är en helt annan historia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s