Flyttlax

Lax_ärter1r

Dan före dan före den stora flyttdagen hade jag tänkt äta upp lite rester, mest för att slippa ha dem med i flyttlasset. Jag hade inte förväntat mig någon kulinarisk höjdpunkt av denna enkla måltid. Trots låga förväntningar tände det till i köket och resultatet blev helt ätligt. Dagen till ära får maträtten heta flyttlax.

Laxfilén jag använde var ungefär 200 g stor. Den stektes sakta i en blandning av smör och rapsolja, kryddades med beriberikrydda och salt. Samtidigt med fisken stekte jag tärningar av kokt potatis och lite hackad vitlök. Ett par nävar frysta ärtor kokades enligt anvisningarna på paketet i saltat vatten med en skvätt rapsolja i.

Samtidigt rörde jag ihop en kall sås bestående av ca 0,5 dl creme fraiche med salt, chiliflingor, pressad vitlök samt mynta.

Så var denna måltid klar. Vad jag drack till maten bestod även det av rester. Vad det var kan ni läsa i föregående inlägg.

Musik i köket: Rolling Stones – You Gotta Move

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s