Endast för mesostfreaks

Foto: Jurek Holzer
Foto: Jurek Holzer

Vi som gillar aprikoser har vant oss vid att det för det mesta bara finns den torkade varianten att få tag i. Just nu finns har vi dock chansen att kalasa på läckra färska aprikoser från diverse sydeuropeiska odlingar. Vår favoritfrukthandlare på torget i Solna centrum har lagt upp dem i lockande högar.

Vad gör man då med dessa extremt näringsrika frukter, utom att äta dem färska? De som gillar att pyssla kan förstås sätta igång med att koka marmelad. Ni andra kan istället testa en superenkel efterrätt genom att snabbt steka några aprikoshalvor i smör och riva brun mesost över. Njut av den sötaktiga sältan i mesosten i kombination med sötsura aprikoser. Servera gärna på svart underlag. Jag råkade ha Ingegerd Råmans svarta tallrikar hemma – det blev ganska effektfullt.

Lämplig fruktmusik: Bruce Springsteen – Pay Me My Money Down

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s