Ett badminne

Foto: Jurek Holzer
Foto: Jurek Holzer
Foto: Jurek Holzer
Foto: Jurek Holzer
Foto: Jurek Holzer
Foto: Jurek Holzer

Det är sol och badtider nu, framför allt i sociala medier som svämmar över av badankor, solnedgångar, grillfester och roséglas i motljus. Det är absolut inget fel på rosévin men av någon anledning får det mig att tänka på juni 2003 och Famagusta på Cypern. Stranden ni ser på bilderna hade varit stängd på grund av konflikten mellan Grekland och Turkiet sedan 1974. I dagarna runt mitt besök där var stranden fylld av grekcyprioter som njöt av att äntligen få besöka det f d minerade ingenmanslandet. En pappa lekte med sin son i sanden medan soldaterna i den turkcypriotiska gränsposteringen i bakgrunden lugnt tittade på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s