Cronqvist själv

Foto: Jurek Holzer
Foto: Jurek Holzer

Lena Cronqvist är aktuell med en stor utställning på Liljevalchs.

Bilden ovan tog jag när Cronqvist ställde ut på Galleri Lars Bohman 2006. Den gången gällde det enbart självporträtt. Nu är det hundratal målningar och omkring trettio skulpturer från 1990-talet och framåt som visas för publiken. Utställningsansvarige Mårten Castenfors säger så här om henne: ”Lena Cronqvist om någon har visat en yngre generation att man kan måla stort och att man kan måla personligt. Därmed är Cronqvist idag närmast en anomali, en fullblodsmodernist, som envist tror på konstens visuella kraft och i detta ligger en vacker romantisk övertygelse om att det egna konstnärskapet kan intressera och rucka en annan människa i grunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s