Marinadtips

Två svingoda lammkotletter på en kladdig tallrik med alldeles för mycket potatis och inga grönsaker annat än mönstret på duken. Foto: Jurek Holzer
Två svingoda lammkotletter på en kladdig tallrik med alldeles för mycket potatis och inga grönsaker annat än mönstret på duken. Foto: Jurek Holzer

Stadsluften börjar fyllas med grillos och mina tankar går till alla som ska hitta på något att göra med köttbiten innan de slänger den på grillen. Gårdagens lammkotletter fick ligga i en god och enkel marinad som jag tänker tipsa om här.
Nu har inte jag någon grill så de marinerade kottletterna blev stekta i stekpanna. Även den behandlingen kunde göra dem full rättvisa.
Marinaden gjorde jag så här:
blandade ca 1 dl solrosolja med saften av en halv citron, en matsked balsamico, två pressade vitlöksklyftor, ett par nypor örtsalt samt en näve citronmeliss. Därefter la jag kotletterna i en plastpåse, hällde i marinaden och tillslöt väl. Behandlingen tog en timme. Innan man steker/grillar de marinerade köttbitarna bör man torka dem med hushållspapper.
Ett glas eller två av det goda boxvinet Vila Santa Reserva 2011 passar bra till.

Musik i köket: Johnny Cash – Ring of Fire

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s